Van 3 tot 7 oktober starten we met een nieuwe traditie. We vieren de eerste week van oktober de week van de educatieve professional. Wij vinden dat alle (aankomende) professionals die werken in de kinderopvang, onderwijs en jeugdzorg het verdienen om in het zonnetje gezet te worden en daarom reserveren wij een hele week voor betekenisvolle en leuke activiteiten. Vier jij het met ons mee?

W&T Symposium ‘Gelders Techtalent’

Dinsdag 4 oktober 2022

Wil jij graag een impuls geven aan W&T op jouw basisschool en aan de slag met thema’s als computational thinking, digitale geletterdheid en onderzoekend en ontwerpend leren? Op dinsdag 4 oktober is van 16:00 tot 19:45 uur hét W&T Symposium voor het Gelderse basisonderwijs op de Iselinge Hogeschool. Als professional die met kinderen werkt doe je volop inspiratie en praktische kennis op die je direct in jouw werkomgeving toe kunt toepassen. 

Interactief college Bart Heeling

Maandag 3 oktober 

Van 16.30 – 17.30 uur verzorgt Bart Heeling een interactief college over traumasensitief omgaan met kinderen. Hij is leerkracht speciaal basisonderwijs, spreker en auteur. Er zal ook een live opname zijn van een podcastaflevering voor Het Schoolplein. 

Inspiratiewebinars

Donderdag 6 oktober 2022

Inspiratie opdoen vanuit je bureaustoel of je luie stoel? Op donderdag 6 oktober vanaf 16.00 uur kun je digitale kennissessies van een half uur volgen. Een aantal zullen live zijn en een aantal al vooropgenomen. De thema's van de kennissessies zijn dezelfde als onze onderzoekspijlers 'pedagogische sensitiviteit en onderwijskundige keuzes' en 'denken, maken en technologie'.  

Je kunt je inschrijven voor:
- Aan de slag met Verbindend Gezag (Marjon de Boer) 
- Lezen en wereldburgerschap (Bram en Lynn) 
- Denken en doen! (Simone Bijvoet en Rosanne Hebing) 
- Leren buiten het klaslokaal (Nienke Reessink) 
- Leerlingen aan het denken zetten in onderzoekende geschiedenislessen (Yolande Potjer) 
- Bouw je BEP: techniek, technologie en creativiteit (Lars Duistermaat - Graafschap College)

Propedeuse-uitreiking

Woensdag 5 oktober

Op de dag van de leerkracht vieren we de propedeuse-uitreiking met alle studenten die hun studiepunten (ECTS) van het eerste jaar van de bachelor gehaald hebben.

Feestelijke ontvangst

Maandag 3 tot vrijdag 7 oktober

Studenten van Iselinge Hogeschool kiezen voor het educatieve domein. Daar zijn we heel trots op! We maken een extra vrolijk feestje van hun schooldag. Ze zullen onthaald worden als echte VIP's. 

Dag van de leerkracht

Woensdag 5 oktober 2022

Traditiegetrouw vieren we op 5 oktober de internationale dag van de leerkracht. Die dag zijn de pabostudenten op hun stage. Meer dan 40% van de opleiding vindt plaats in de praktijk. Voor studenten dus een vertrouwde plek. Ze zullen daar vast en zeker een beetje extra in de watten gelegd worden.  

Meer muziek in de klas

Woensdag 5 oktober 

Op woensdagmiddag 5 oktober 2022 sluiten we aan bij de viering van het tweejarig bestaan van het MuziekopleidersAkkoord. Er is een mooi programma in Amare, huis van het Koninklijk Conservatorium Den Haag, voor (aankomend) educatieve professionals, lerarenopleiders, managers en directeuren. Onder andere een workshop Digitale didactiek, Werksessie 'Inclusief in opleiding en muziekonderwijs' en Werksessie lesbrieven ‘Muzikale Verhalen’.

Iselinge Hogeschool viert deze dag met het (digitale) IselingeMuziekplein. 

Muziek workshop

Maandag 3 oktober van 15.30 tot 16.15 en donderdag 6 oktober van 16.00 tot 16.45 (tijdens de inspiratiewebinars) 

Kom naar de Meer Muziek in de Klas-workshop op Iselinge Hogeschool over het ontwikkelen van eigen vaardigheden en werkvormen voor in het primair onderwijs.