Masterclasses Nieuwkomers en NT2

Ben jij een gedreven educatieve professional in het basisonderwijs? Zoek jij naar de perfecte gelegenheid om jouw vaardigheden aan te scherpen en jouw impact te vergroten? 

Dan nodigen wij je uit om deel te nemen aan onze exclusieve reeks masterclasses bij Iselinge Hogeschool.

Elke sessie biedt je de kans om diep te duiken in cruciale aspecten van nieuwkomersonderwijs en NT2. 

Met vijf zorgvuldig geselecteerde onderwerpen, ontworpen om jouw expertise te vergroten, zul je jouw vakdidactische en pedagogische gereedschapskist uitbreiden.

De masterclasses zijn afzonderlijk te volgen. Je ontvangt een bewijs van deelname na het volgen van alle vijf de masterclasses. 
 

  • Nieuwkomers op school, de start - donderdag 26 september 19:00 – 21:00

Deze module geeft je essentiële inzichten over nieuwkomers in de klas! Leer hoe je een vliegende start maakt, rekening houdt met culturele achtergronden, trauma en effectief omgaat met taalbarrières. Perfect voor leerkrachten met weinig ervaring in het onderwijzen van nieuwkomers.

  • Trauma en veerkracht - donderdag 24 oktober 19:00 – 21:00 

Deze module laat leerkrachten zien wat de invloed van trauma kan zijn op de ontwikkeling en het gedrag van leerlingen. Tijdens de module krijg je meer begrip voor de leerling en handvatten om de leerling optimaal te ondersteunen. Je krijgt adviezen en tips gebaseerd op goede ervaringen en wetenschappelijke inzichten. 

  • NT2/woordenschat - donderdag 21 november 19:00 – 21:00  

Deze module geeft je inzicht in de mogelijkheden om het woordenschatonderwijs te versterken voor NT2-leerlingen bij jou in de groep en op school. Je kunt de informatie die je krijgt direct koppelen aan jouw eigen praktijksituaties en toepassen in jouw klas. Je krijgt adviezen en tips gebaseerd op goede ervaringen en wetenschappelijke inzichten. 

  • NT2/lezen - donderdag 16 januari 19:00 – 21:00 

Deze module geeft je inzicht in de mogelijkheden om het leesonderwijs te versterken voor NT2-leerlingen bij jou in de groep en op school. Je kunt de informatie die je krijgt direct koppelen aan jouw eigen praktijksituaties en toepassen in jouw klas. Je krijgt adviezen en tips gebaseerd op goede ervaringen en wetenschappelijke inzichten. 

  • Nieuwkomers in de kleutergroep - donderdag 13 februari 19:00 – 21:00 

Tijdens deze module leer je jonge nieuwkomers in de kleuterperiode zo goed en vlot mogelijk de Nederlandse taal op een manier die past bij deze leeftijdsgroep. Met de ontwikkelingen van LOWAN voor nieuwkomers krijg je richting en inzicht in de taalverwerving van jonge nieuwkomers. Daarnaast creëer je het bewustzijn dat deze doelgroep een specifieke aanpak en begeleiding nodig heeft ook op sociaal-emotioneel gebied. Je kunt de informatie die je krijgt direct koppelen aan jouw eigen praktijksituaties en toepassen in jouw klas.

Wil je alvast wat extra achtergrond informatie voor de eerste masterclass, bekijk dan ons kennisplein vluchtelingenkinderen.

 

Praktische informatie

Prijs
€ 95 per masterclass.
Studenten van Iselinge Hogeschool die in het laatste jaar van hun studie zitten ontvangen 50% korting.

Datum

Donderdag 19.00-21.00 uur

  • 26 september
  • 24 oktober
  • 21 november
  • 16 januari
  • 13 februari


Tijd
Van 19.00 uur tot 21.00 uur

Plaats
Iselinge Hogeschool, Doetinchem

Vragen?
Contactpersoon Pascal Tijdink
Mail naar llo@iselinge.nl.

De cursus gaat door bij voldoende aanmeldingen.

Ik heb nu concrete tools om mijn lessen toegankelijker te maken, rekening houdend met de achtergrond van mijn leerlingen. Dit verrijkt niet alleen hun ervaring, maar ook mijn eigen lesgeven.