Startersbijeenkomst

Ben jij vierdejaars Pabo studenten of de afgelopen drie jaar gestart met werken in het educatieve domein? Kom dan naar de startersbijeenkomst!

De volgende startersbijeenkomst is gepland op 26 maart 2024.

Door weer even terug te gaan naar Iselinge Hogeschool kom je uit de waan van de dag en krijg je inspiratie voor jouw werk als leerkracht, onderwijsassistent, leerkrachtondersteuner of pedagogisch beleidsmedewerker/coach. Je komt in contact met andere startende mensen die actief zijn in het educatieve domein uit Oost-Gelderland. Daarnaast biedt de startersbijeenkomst iedere keer weer verschillende workshops die jij direct kunt toepassen in jouw onderwijspraktijk. 

Programma onder voorbehoud

15.15 uur Inloop 
15.30 uur Gezamenlijke start 
15.45 uur Workshop rondes 
17.00 uur Soep en ontmoeting 
17.30 uur Gezamenlijke afsluiting 

De startersbijeenkomst is een initiatief van interprofessioneel samen opleiden en profesionaliseren. 

Voorkomen van en omgaan met moeilijk gedrag in de groep

Deze workshop wordt gegeven door Bart van Campen. Bart van Campen is een onderwijsexpert die gespecialiseerd is in gedrag bij kinderen. Hij biedt cursussen en programma's voor ouders en iedereen die werkzaam is in het educatieve domein met praktische oplossingen voor concentratie, motivatie en organisatorische uitdagingen bij kinderen in de klas en thuis. Zijn expertise heeft een positieve impact op de educatieve ervaring van kinderen en helpt betrokkenen om effectievere begeleiders te zijn. Tijdens de startersbijeenkomst zal Bart meer vertellen over hoe moeilijk gedrag in de groep aangepakt en voorkomen kan worden. Gedurende zijn workshop geeft Bart je handvaten die direct toepasbaar zijn in jouw onderwijspraktijk.

Bewegend leren en de dynamische schooldag

Marloes Giezenaar is buurtsportcoach en vakleerkracht gym. In de workshop bewegend leren en de dynamische schooldag vertelt zij over de mogelijkheden van bewegend leren in de praktijk en geeft hierbij handvatten om er zelf mee aan de slag te gaan. Een dynamische schooldag draagt bij aan dit bewegend leren. Een dynamische schooldag kent een afwisseling tussen zitten en bewegen en tussen binnen en buiten zijn. Deze beweging kent veel voordelen op cognitieve, motorische en sociale ontwikkelingen. 

Communicatie tussen leerkracht en ouders

Communicatie met ouders een onmisbaar onderdeel van de dagelijkse onderwijspraktijk van leerkrachten. Elke ouder is anders en heeft andere behoefte. Hoe treed je het best in contact met ouders? Arletta Albers en Brigitte Bloemenkamp geven handvatten en praktische tips om de communicatie zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. 

Terugblik startersbijeenkomst 22-11-2023

Uit de workshop neem ik mee naar mijn praktijk:
dat ik kinderen eerst even zelf ga laten nadenken over een oplossing.