Werken in Teams

Microsoft Teams is de werkomgeving. Je gebruikt het om samen te werken, gesprekken te voeren, bestanden op te slaan en je agenda te gebruiken. De video's op deze pagina helpen je weg wijs te maken in Microsoft Teams, in het specifiek in het werken met teams en kanalen. Het videobellen staat uitgelegd op een andere pagina.

Hulp nodig?

Heb je een vraag over het werken in de Microsoft-omgeving en denk je dat meer docenten tegen deze vraag aan kunnen lopen? Neem dan contact op met Nienke of Bram van de vakgroep Media/ICT. 

Heb je een individuele ondersteuningsvraag, dan is de helpdesk beschikbaar om jouw vraag te beantwoorden.

Teams en kanalen

In Microsoft Teams werk je in teams. Binnen een team bestaan verschillende kanalen. Hoe dit zit, wordt in deze video uitgelegd.

Tabbladen in een kanaal

Binnen een kanaal heb je twee standaard tabbladen: posts en bestanden. Eigenaren van een kanaal kunnen ook tabbladen toevoegen.

Het tabblad posts

Het tabblad posts kun je gebruiken om mededelingen te plaatsen voor de leden van het kanaal.

Een persoon toegang geven tot een kanaal

Soms is het nodig om andere collega's toegang te geven tot het kanaal van – bijvoorbeeld – jouw vakgroep. In deze video zie je hoe je dat doet.

Het tabblad bestanden

Binnen een kanaal kun je bestanden uploaden onder het tabblad bestanden. Andere leden van dit kanaal kunnen deze bestanden dan ook zien.

Een map aanmaken

Om overzicht te houden in de bestanden binnen een kanaal, kun je mappen aanmaken.

Een bestand uploaden in Teams

Je kan documenten en bestanden van jouw computer uploaden in Teams.

Een nieuw bestand maken

Je kan vanuit Teams direct een document (bijvoorbeeld Word, PowerPoint of Excel) aanmaken in een map.

Bestanden openen

Je kan Word-, PowerPoint- of Excel-documenten direct bewerken in Teams, maar je kan dit ook in de betreffende app doen. Je bestanden worden dan direct opgeslagen in Teams, als je klikt op opslaan. In deze video wordt dit gedemonstreerd aan de hand van een Word-document. Het werkt op dezelfde manier wanneer je een Powerpoint- of Excel-document wilt bewerken in de desktop app.

Bestanden verwijderen of verplaatsen

Je kan documenten verplaatsen door te slepen of dit via de drie puntjes te doen. Ook het verwijderen gebeurt via deze puntjes.

De knop activiteit

In teams kun je '@' gebruiken om te zorgen dat diegene een melding van de post krijgt onder de knop 'activiteit'.