Opleiden in School

Iselinge Hogeschool leidt studenten op in nauwe samenwerking met basisscholen uit de regio. Met deze opleidingsscholen vormen we een partnerschap: Opleiden in School, Partnerschap Oost-Gelderland. Iselinge Hogeschool werkt samen met achttien besturen, die samen meer dan honderd basisscholen omvatten. En daar zijn we trots op!

Vanaf 2024 werkt Iselinge Hogeschool samen met het Graafschap College, onderwijs en kinderopvang onder de naam Interprofessioneel Samen Opleiden en Professionaliseren (ISOP). Lees meer op www.isop.nl

Opleiden in School zorgt voor hoogwaardig werkplekleren en onderwijsinnovatie. Een win-win-win situatie voor studenten, scholen en leerkrachten.

Wat is een opleidingsschool?

In een opleidingsschool lopen studenten uit verschillende jaarlagen en opleidingsvarianten stage. De scholen zijn hier speciaal op ingericht. Elke opleidingsschool heeft een zogenaamde schoolopleider, die voor zowel mentoren als studenten het aanspreekpunt is. Schoolopleiders zijn opgeleid en gecertificeerd. De studenten van Iselinge Hogeschool werken binnen de opleidingsscholen in zogeheten leerteams. Studenten uit verschillende fasen van hun opleiding werken gezamenlijk aan thema's binnen de opleidingsschool.

Opleiden in School staat daarnaast ook voor het uitwisselen van kennis en innovatie. Niet alleen studenten worden opgeleid, maar ook het zittend personeel. Een opleidingsschool is een school die actief bijdraagt aan de ontwikkeling van het onderwijs en de leraren. Ook in de academische werkplaatsen werken studenten en professionals uit de praktijk samen. Zij doen literatuuronderzoek, proberen nieuwe ideeën en ontwerpen uit en trekken conclusies op basis van dit praktijkonderzoek. Het doel is altijd het verbeteren van het onderwijs.

Een goede relatie met Iselinge Hogeschool levert ook voor scholen veel voordelen op. Samen leiden we studenten op voor de toekomst en samen ontwikkelen we het onderwijs in de regio. Onderwijsinnovatie betekent groei. Niet alleen voor onze studenten maar ook voor de basisscholen in de regio. In principe werken we samen met alle scholen in de regio, maar voor onderstaande scholen geldt dat deze samenwerking bijzonder is omdat de scholen opleidingsschool zijn. 

Contact

Ook opleidingsschool, -bestuur worden? Neem contact op met Carolien van Riswijk. 

Opleidingsscholen

De opleidingsscholen van het Partnerschap zijn divers in alle opzichten: In grootte (van 44 tot 350 leerlingen), in behuizing (daterend van 1910 tot 2017), in ligging (van een dorp van 471 inwoners tot een stad van 57.000 inwoners), in populatie, in denominatie, in schoolconcept (onder andere daltononderwijs, unitonderwijs, IPC, jenaplan, DaVinci) en in doelgroep (o.a. speciaal basisonderwijs). Een groot aantal opleidingsscholen heeft zich ontwikkeld tot integraal kindcentrum (IKC), soms zelfs met onderwijs tot en met 14 jaar, of is daarmee bezig.

In onderstaande kaart zijn de huidige opleidingsscholen gemarkeerd.

(Ziet u de kaart niet, klik dan hier om de kaart in een nieuw scherm te openen)

Opleidingsscholen