Webinar over het kwaliteitsvol opvangen van Oekraïnse vluchtelingkinderen in onze regio.

Een grote stroom Oekraïnse vluchtelingen - waaronder veel kinderen - zoeken op dit moment een (tijdelijke) plek in de Nederlandse samenleving. De opvang en het onderwijs aan deze kinderen zorgt voor veel vragen bij leerkrachten, onderwijsassistenten, IB-ers en schoolleiders.
 
Iselinge Hogeschool organiseert daarom een webinar voor haar studenten, basisscholen en andere geïnteresseerden in haar netwerk, met als ambitie experts uit de regio een platform te bieden en kennis te delen.

•    Wie zijn deze kinderen? Waar komen ze vandaan? Hoe is het onderwijs in de Oekraïne georganiseerd?
•    Wat kun je als leerkracht en school doen om voorbereid te zijn op het opvangen van vluchtelingkinderen uit Oekraïne?
•    Moet je rekening houden met trauma’s en hoe kun je dat het beste doen?
•    Wat kun je doen om de taalbarrière snel te overbruggen?
•    Wat bespreek je in een intakegesprek? Doe je dat op school of is het beter samen te werken met de gemeente?
•    Als je Oekraïnse kinderen in je eigen klas opvangt, hoe bespreek je het met kinderen, hun ouders en hoe borg je dat het fijn en veilig blijft voor iedereen
•    Zijn er al materialen beschikbaar?
•    Wat zijn tips en trucs?
 
Tijdens het webinar zijn de volgende experts aanwezig die hun kennis met ons delen en aan wie er ook live vragen te stellen zijn!

1 Sunay Nuraydin, GGD Noord- en Oost Gelderland, specialist Gezonde school-adviseur voor migranten.

2 Monique van der Meyden, directeur kindcentrum Klarendal en Oekraïne school Arnhem.

3 Monique Claes, bureau Ondersteboven: specialist kind en (echt)scheiding, specialist rouwbegeleiding en auteur en bedenker van 'Een Hulp Boek bij Oorlog'. 

Als je vooraf al vragen hebt mail ze aan pascal.tijdink@iselinge.nl.

Tijd: 19.30 tot 20.30 uur

Webpage met achtergrondinformatie: https://www.iselinge.nl/vluchtelingkinderen

Heb je je niet aangemeld en wil je toch de webinar volgen klik dan op de volgende link: https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_NWMwMzgxYTUtN2JiOS00ZmRjLThhZWUtYWMyNDBmMTU2MDdh%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%226200b37c-a03e-4996-ab02-6f5b017bb20f%22%2c%22Oid%22%3a%22e67bed0e-6abd-40f1-898e-1465e1496983%22%7d

Kun je er niet bij aanwezig zijn en wil je het webinar terugkijken? Dat kan vanaf vrijdag 22 april via https://www.iselinge.nl/vluchtelingkinderen.

  • Werkveld
Terug naar agendaoverzicht