Wethouder opent studiejaar voor studenten Ad-PEP in Doetinchem

09-02-2022

Op 9 februari 2022 opende de wethouder van onderwijs in Doetinchem, Hans Dales, het studiejaar voor 45 nieuwe studenten die beginnen met de opleiding tot Pedagogisch Educatief Professional (Ad-PEP). Met de oplopende personeelstekorten in het onderwijs en de kinderopvang is deze opleiding van belang voor de regio. De opleiding start voor het vierde jaar en heeft nu al 160 (toekomstige) Pedagogisch Educatief Professionals opgeleverd. De opleiding is ontstaan uit een samenwerking tussen het Graafschap College en Iselinge Hogeschool.

Opleiding voor educatieve domein
De studenten zijn inzetbaar in het onderwijs, de kinderopvang, de jeugdzorg en Integrale Kindcentra (IKC’s). Zij kunnen in de kinderopvang gaan werken als pedagogisch beleidsmedewerker/coach en in het onderwijs onder andere als lerarenondersteuner.  De Ad-PEP is een tweejarige hbo-opleiding in deeltijd. De associate degree is een opleidingsvariant op hbo-niveau-5. De studenten combineren de opleiding met een relevante baan of stage.

Opijver
Elf studenten starten de opleiding met een scholingsvoucher van Opijver. Het fonds geeft mensen de kans om scholing te volgen naar een kansrijk beroep. Het Leerwerkloket biedt hierbij passend loopbaanadvies. De studenten stimuleren hiermee het Leven Lang Ontwikkelen in de Achterhoek.

De Associate degree Pedagogisch Educatief Professional start ieder jaar in februari. Meer informatie over deze opleiding is te vinden op www.iselinge.nl/adpep en tijdens de open dag van Iselinge Hogeschool op 19 februari.

Artikel in Doetinchems Vizier