Studenten Iselinge Hogeschool ondergaan vuurdoop

09-09-2022

Om de ruim 150 nieuwe pabo-studenten van Hogeschool Iselinge te laten wennen aan een bestaan als leraar werden ze donderdag als start van het studiejaar geconfronteerd met een ware kinderkermis. De school hoopt dat de komende jaren meer jongeren enthousiast worden over een baan als leraar en dat lijkt de goede kant op te gaan.

“We hebben een lichte groei als het gaat om aanmeldingen van eerstejaars”, aldus Nikka te Koppel. “Het is een kleine groei, tien studenten ten opzichte van voorgaande jaren.” Ook studenten merken dat het aantal aanmeldingen voor de pabo zijn toegenomen. “In mijn jaar waren er best veel aanmeldingen”, vertelt Lotte te Pas, die in haar derde jaar zit. “En dit jaar zijn er ongeveer evenveel aanmeldingen als in mijn jaar.”

Niet alle eerstejaars hadden al ervaring met kinderen, de vuurdoop donderdagochtend was daarom niet voor iedereen vanzelfsprekend. “Sommigen eerstejaars vinden het nog een beetje spannend”, weet Lotte. “Ze weten niet wat ze moeten verwachten, omdat ze er nog niet bekend mee zijn.” Onder de eerstejaars was volgens Lotte wel verschil te zien: “Onderwijsassistenten die doorgestroomd zijn naar de pabo zijn meer bekend met de kinderen, dus voor hen is het iets makkelijker.”

Bekijk het filmpje: Studenten Hogeschool Iselinge ondergaan vuurdoop (regio8.nl)