Keuzegids 2024 bestempelt Ad-PEP van Iselinge Hogeschool als Topopleiding 

12-10-2023

In een recente bekendmaking heeft de Keuzegids 2024 de associate degree Pedagogisch Educatief Professional (Ad-PEP) van Iselinge Hogeschool erkend als een Topopleiding in de categorie onderwijs en opvoeding. Deze erkenning bevestigt de voortdurende inzet van Iselinge Hogeschool om hoogwaardig onderwijs aan te bieden en studenten voor te bereiden op een succesvolle carrière in het educatieve domein. 

De pabo-opleiding kwam dit jaar op de tweede plek als beste pabo van Midden- en Oost-Gelderland.  

  

Studenten van de Ad-PEP hebben de sfeer op de hogeschool beoordeeld met de hoogst mogelijke score. Hiermee geven ze aan dat Iselinge Hogeschool een positieve leeromgeving biedt en een hechte gemeenschap van studenten en docent-onderzoekers is. De tweejarige deeltijdopleiding op hbo-5-niveau wordt aangeboden door Iselinge Hogeschool in samenwerking met het Graafschap College en vanaf dit jaar ook onder de vlag van het Grensland College. Anne-Marie Haanstra, directeur-bestuurder van Iselinge Hogeschool zegt: “We zijn dankbaar en trots dat we deze mooie bevestiging krijgen van onze Ad-PEP studenten. Het is een groot compliment om deze erkenning te ontvangen. We blijven ons ook dit jaar, samen met onze partners, inzetten om hoogwaardig onderwijs aan te bieden.”  

 

De pabo-opleiding mocht zes jaar op rij het predicaat Topopleiding dragen en was lange tijd de beste pabo van Midden- en Oost-Gelderland. Dit jaar staat de opleiding op de tweede plek (eerste plek is Marnix Academie in Utrecht) in deze ranglijst. Directeur-bestuurder Anne-Marie Haanstra over de resultaten van Iselinge Hogeschool: "We feliciteren onze collega’s van de Marnix Academie van harte. We zijn vastbesloten om de kwaliteitstandaard waar Iselinge Hogeschool om bekend staat hoog te houden. Dat doen wij niet alleen, maar samen met meer dan 125 opleidingsscholen, Integrale Kindcentra en kinderopvangorganisaties in de Achterhoek en Liemers waar onze studenten praktijkervaring opdoen en zich ontwikkelen. Samen maken we onderwijs mooier!” 

  

Meer informatie over de Keuzegids Hbo 2024 is te vinden op www.keuzegids.nl.   

Op zaterdag 11 november is er een open dag van de pabo en de Ad-PEP op Iselinge Hogeschool. Meer informatie op www.iselinge.nl.