Startinformatie voor eerstejaars

Je gaat studeren aan Iselinge Hogeschool. Van harte welkom!
Op deze pagina tref je de informatie aan die voor de start van je studie van belang is.

Documenten

Hier vind je de boekenlijsten voor de verschillende pabo opleidingsvarianten van Iselinge Hogeschool. De boeken kun je aanschaffen via een willekeurige boekhandel, de uitgever of via  https://www.studystore.nl/instelling/Iselinge-Hogeschool

Informatie voor de start van je studie

Alle informatie over te toelatingstoetsen kun je vinden op goedvoorbereidnaardepabo.nl. Wanneer je nog niet alle toelatingstoetsen hebt gemaakt, is het verstandig om je daar zo snel mogelijk voor in te schrijven. Klik op onderstaande link:
Inschrijven toelatingstoetsen

Studenten die naar de pabo willen, maar de toelatingstoetsen nog niet hebben gehaald, mogen per
1 september 2021 onder voorwaarden aan de opleiding beginnen. Deze studenten moeten dan wel voor
1 januari 2022 alsnog de toelatingstoetsen hebben behaald. Als dit niet lukt, dan moeten ze de
opleiding alsnog verlaten.

Wat betekent dit voor jou?

  • Voor 1 januari 2022 moet je de toelatingstoetsen succesvol hebben afgerond.
  • Je kunt de toelatingstoetsen maken in de beschikbare toetsvensters tussen juni en november 2021.
  • Per vak heb je recht op twee kansen om de toets te behalen.
  • We raden je sterk aan om de toelatingstoetsen vóór 1 september 2021 af te ronden. Dan begin je met een schone lei aan de pabo, wat jouw studiesucces en leerresultaten ten goede komt.

Meer informatie
Met vragen kun je altijd terecht bij info@iselinge.nl en bij de veelgestelde vragen op de website www.goedvoorbereidnaardepabo.nl.
 

Wanneer je bent aangemeld op Iselinge Hogeschool word je uitgenodigd voor een studiekeuzecheckdag en om een portfolio te maken. Dit portfolio lever je in via jouw eigen Iselinge portal. Meer informatie daarover vind je in de uitnodiging.

De laatste studiekeuzecheckdag voor studiejaar 2021-2022 is op 27 augustus 2021. 

 

In het eerste jaar van de pabo moet je de WISCAT-rekentoets behalen. In de eerste lesperiode krijg je lessen die je voorbereiden op deze rekentoets. Deze lessen zijn facultatief.

Tussen 30 augustus en 3 september 2021 vinden de introductiedagen voor de voltijd pabo plaats. De kosten voor deze introductie zijn €50,- . Lees hier het programma. 

Voor de deeltijd pabo is geen introductieweek maar een gezamenlijke start op de eerste lesavond.


Ben je een student van het mbo? Dan kan je ook zonder een mbo-diploma toegelaten worden op de pabo, mits je een studieadvies van de mbo-instelling hebt en stuurt naar Iselinge Hogeschool. In dit afrondingsadvies moet dan staan dat je vóór 1 januari 2022 het mbo-diploma kunt behalen. Wanneer je het diploma van de mbo-opleiding niet hebt behaald voor 1 januari 2022 moet je stoppen met de pabo.

Op www.iselinge.nl/corona vind je meer informatie over de maatregelen die genomen zijn bij Iselinge Hogeschool rondom het coronavirus. 

Lees hier welke financiële regelingen er zijn voor je studie.

Voltijd pabo

Nadat wij jouw verzoek tot inschrijving hebben ontvangen, krijg je een bevestiging en een uitnodiging voor de studiekeuzecheck. De studiekeuzecheck bestaat uit een verplichte beroepsoriëntatie op een basisschool en een studiekeuzecheckdag op Iselinge Hogeschool.

In verband met maatregelen rondom de coronacrisis, is de studiekeuzecheck voor 2021 aangepast. Er is geen beroepsoriëntatie op een basisschool. Wel maak je opdrachten voor de studiekeuzecheck en krijg je een studieadvies. 

Samen met een student van Iselinge Hogeschool loop je een dagdeel mee met zijn of haar stage. Je krijgt hiervoor een uitnodiging. De beroepsoriëntatie vindt plaats op een opleidingsschool van Iselinge Hogeschool. De beroepsoriëntatie is waarschijnlijk op een dinsdag. Voor deze beroepsoriëntatie krijg je een observatie-opdracht mee. Deze lever je direct na de beroepsoriëntatie weer in via kennismaking@iselinge.nl. Wanneer je in het laatste jaar van je studie mbo4 onderwijsassistent zit, kun je de opdracht maken op jouw huidige stageplek. 

Voorafgaand aan de studiekeuzecheck maak je de startopdrachten. Jouw antwoorden op de startvragen lever je uiterlijk 3 werkdagen voor jouw studiekeuzecheckdag in. Tijdens de studiekeuzecheckdag krijg je informatie over de opleiding en neem je deel aan de WISCAT rekentoets en Hogeschooltaal toets. Voor de WISCAT toets moet je voldoen aan een minimale norm om een positief advies te krijgen. Om je voor te bereiden op deze rekentoets adviseren wij je om een oefentoets te maken. Klik hiervoor op deze link.

’s Middags tijdens de studiekeuzecheckdag krijg je een studiekeuzegesprek (focusgesprek) met een studiecoach van Iselinge Hogeschool. Door middel van het studiekeuzegesprek geeft de studiecoach je een zo goed mogelijk advies, zodat jij de juiste studiekeuze maakt. Eventueel geven we je het advies om in een andere opleidingsvariant te starten of helemaal niet te starten. Als je voor 1 mei bent ingeschreven is het een advies. Ben je na 1 mei ingeschreven, dan is het advies ook bindend.

Iselinge Hogeschool biedt jou graag ondersteuning bij de voorbereidingen op de toelatingstoetsen aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Dit vergroot jouw kans om de toelatingstoets(en) succesvol af te ronden. Naast de gratis leermiddelen op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl kun je ook de voorbereidingscursus volgen. 

De opleiding begint met de introductie. Doel van deze introductie is dat jij de opleiding leert kennen, dat jij je medestudenten leert kennen en dat wij jou leren kennen. Voor voltijdstudenten geldt dat er sprake is van een introductieweek. Deze is gepland in de week van maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september 2021. 

We beloven dat het een gezellige, inhoudelijke, sportieve en creatieve week wordt waarbij je ook al echt bezig gaat met je opleiding! We zien ernaar uit om je dan te ontmoeten! De kosten voor deze introductie zijn €50,-  Aanmelden en betalen gaat via de webwinkel.

Klik op de knop "Betaal de introductie" en ga naar de webwinkel.

 

 

Onder 'Documenten' op deze pagina zie je de boekenlijst. In de linkerkolom vind je informatie over het betreffende boek. Je ziet de titel, de auteur en de uitgever. Vervolgens het ISBN-nummer. Ook zie je de te verwachten nieuwprijs. De boeken kun je aanschaffen via een willekeurige boekhandel, de uitgever of via  https://www.studystore.nl/instelling/Iselinge-Hogeschool

Deeltijd pabo

Na aanmelding word je uitgenodigd voor de studiekeuzecheckdag. Voorafgaand aan de studiekeuzecheckdag maak je startopdrachten. Jouw antwoorden op de startvragen lever je uiterlijk 3 werkdagen voor jouw studiekeuzecheckdag in.Tijdens deze studiekeuzecheckdag maak je toetsen (WISCAT-rekentoets en Hogeschooltaaltoets) en krijg je informatie over de start van de opleiding. Je hebt 's middags ook een studiekeuzegesprek. Tijdens dat gesprek staan we stil bij jouw keuze voor de opleiding, de resultaten van de toetsen en andere persoonlijke zaken die bij de start van belang kunnen zijn. 

In verband met maatregelen rondom de coronacrisis kan het zijn dat de studiekeuzecheckdag voor 2021 wordt aangepast. Maar daarover informeren wij je tijdig.

Als student aan Iselinge Hogeschool geef je voor een groot deel zelf sturing aan je leerproces. Met de startvragen, start je met het opzetten van een portfolio. Dit portfolio maakt inzichtelijk wat je al aan eerdere leer- en werkervaringen meebrengt en wat je verder leert en aan nieuwe ervaringen opdoet tijdens de studie.

Met de antwoorden op verschillende vragen rondom jouw keuze voor de pabo-opleiding laat je zien hoe gemotiveerd je bent om leerkracht in het basisonderwijs te worden. Meer informatie hierover volgt na inschrijving.

Je stem is een van de belangrijkste instrumenten. Met het invullen van deze vragenlijst kun je aangeven of je stemproblemen hebt en zo ja: welke. Als je stemproblemen hebt kun je samen met onze logopedist werken aan het verbeteren van jouw stemgebruik.

Onder 'Documenten' op deze pagina zie je de boekenlijst. In de linkerkolom vind je informatie over het betreffende boek. Je ziet de titel, de auteur en de uitgever. Vervolgens het ISBN-nummer. Ook zie je de te verwachten nieuwprijs. De boeken kun je aanschaffen via een willekeurige boekhandel, de uitgever of via  https://www.studystore.nl/instelling/iselinge-hogeschool