Wat doet het promoteam?

Het promotieteam fungeert als een soort ambassadeur voor Iselinge Hogeschool. In het promotieteam doe je mee aan verschillende dingen zoals open dagen, roadshows, meeloopdagen en berichten op sociale media. Tijdens open dagen en meeloopdagen vertel je aan mensen die een studie zoeken over je school en stage-ervaringen. Enkelen (mocht je hier belangstelling voor hebben) worden ook gevraagd om op de foto te gaan voor nieuwe campagnes. Als je in het promotieteam zit, mag je kiezen aan welke dingen je mee wil doen.

Activiteiten

  • Open dag

  • Roadshow

  • Social media

  • Campagnefoto's

Wij nemen de basisschool over

Open dag

Wil jij deel uitmaken van het promoteam en Iselinge promoten op open dagen, social media, roadshows en nog veel meer? Meld je aan via onderstaand formulier!

 

 

Leerlingen in de klas© Kian Heideman

WINTERSWIJK - Het is een spannende dag voor een aantal jonge middelbareschoolleerlingen in Winterswijk. Ze staan deze woensdag als leraar voor de klas.

Op basisschool St. Jozef in Winterswijk krijgen de leerlingen vandaag op een bijzondere manier les. Niet van hun vaste leerkracht, maar van wel heel jonge docenten. Zo'n 15 jaar jong. Het zijn leerlingen van het Gerrit Komrij College, ook in Winterswijk. Onder toeziend oog van pabostudenten nemen zij voor een dagje de lessen over.

Een paar doelen én een voordeel

Het idee voor dit project komt van Kian Heideman. Zélf leerkracht in het basisonderwijs en net een jaar afgestudeerd. "Doel was om de pabostudenten van het Iselinge College in Doetinchem kennis te laten maken met de rol van mentor en de middelbare scholieren te laten snuffelen op een basisschool. Vind ik dat misschien zelf leuk of interessant? Zou ik misschien later in het basisonderwijs willen werken?"

Heideman ziet voor de basisschoolleerlingen ook wel een voordeel. "Voor hen is het erg leuk om een keer van iemand anders les te krijgen dan van je eigen leerkracht."

Voldoende interesse

Pas 15 jaar en dan al voor de klas staan. Heideman vindt dat niet te jong. "Rond je vijftiende, zeker als je in de derde zit, moet je op een gegeven moment de keuze gaan maken welk profiel je wilt gaan kiezen op het voortgezet onderwijs. En als je dan al een keer een dag stage hebt gelopen op zo'n groep, heb je misschien ervaren of het onderwijs je iets lijkt. Dan kun je daar wat gerichter voor kiezen."

Heideman was overigens wel verbaasd over het aantal leerlingen dat mee wilde doen met het project. "Ik heb eerst contact gehad met het Gerrit Komrij om te kijken of er leerlingen waren die interesse hadden. Je wilt natuurlijk leerlingen die dat leuk vinden. Uit de leerlingen van havo en vwo waren er 25 die wel interesse hadden in dit project. Dat vond ik zelf ook best veel."

Niet het ei van Columbus

Volgens Heideman is dit niet de manier om het lerarentekort op te lossen. "Ik hoop natuurlijk dat er een heleboel studenten zijn die na vandaag denken: 'oh, dat lijkt me hartstikke leuk, dus ik ga toch die pabo-opleiding doen'. Of dit in één keer de oplossing is voor het lerarentekort? Dat denk ik niet zo een, twee, drie."