Het Kompas: Verbindend Gezag

Datum van verschijnen: 17-02-2022

Mist op zee en storm op komst, welke kant moet je op om in het kalme vaarwater te komen? Elke leraar komt wel eens in een situatie dat een kind een andere kant op wilt dan de jij. Om leraren richting te geven in deze situaties ontwikkelde docent-onderzoeker van Iselinge Hogeschool Marjon de Boer-Bruggink Het Kompas. Het Kompas is gebaseerd op Verbindend Gezag en omvat de pijlers aanwezigheid, de-escaleren, (herstel van) relatie, steun en verzet. Deze pijlers vormen een basishouding die leraren kunnen aannemen. Daarnaast zijn ook Wil van Nus en Laurie Stoltenborg aanwezig in deze podcast. Wil is al geruime tijd bezig met het gedachtegoed van Verbindend Gezag. Laurie is student en maakte kennis met Verbindend Gezag tijdens haar minor.

Wil je meer weten over Het Kompas? Kijk dan op deze website: www.iselinge.nl/hetkompas

 

Hopelijk vond je dit een leuke aflevering. Wil je doorpraten over het onderwerp, heb je suggesties voor nieuwe onderwerpen of wil je zelf een bijdrage leveren aan deze podcast? Mail dan naar podcast@iselinge.nl

Het Kompas: Verbindend Gezag

Contact

Bram Oonk

Bram Oonk is docent-onderzoeker op Iselinge Hogeschool. Hij is vakspecialist burgerschap en digitale geletterdheid en host van de podcast Het Schoolplein.

Bram Oonk

dr. Marjon de Boer-Bruggink

Marjon de Boer-Bruggink is docent-onderzoeker op Iselinge Hogeschool. Ze is vakspecialist pedagogiek, doet post-doc onderzoek en onderzoek in de Academische Werkplaats.

dr. Marjon de Boer-Bruggink

Gerelateerde Producten