Week van de Lentekriebels: Je lijf is van jou!

Datum van verschijnen: 10-03-2022

Op steeds meer scholen wordt aandacht geschonken aan seksuele en relationele vorming. Dit is belangrijk omdat deze ontwikkeling al begint in de babytijd. Echter, het praten over liefde, relaties, gevoelens en seks is ook in veel gevallen nog een taboe terwijl er hierover wel vragen leven onder kinderen en pubers. De Week van de Lentekriebels is een mooi moment voor basisscholen om aandacht te schenken dit onderwerp. Dit jaar vindt deze themaweek plaats van 21 tot 25 maart en staat in het teken van ‘Je lijf is van jou’. Een actueel thema dat gaat over grensoverschrijdend gedrag of juist over prettige gevoelens. 
In deze podcast spreekt Bram Oonk met Hanna Geerdes, docent seksuele en relationele vorming op Iselinge Hogeschool, over hoe basisscholen kunnen spreken over dit onderwerp. Daarnaast is GGD-medewerker Renate te gast over het educatieve werk dat zij uitvoeren met betrekking tot dit onderwerp. Annette, beter bekend als de maker van Pubervragen op TikTok, vertelt over haar ervaringen over het spreken met pubers over vragen die zij hebben met betrekking tot seksuele en relationele vorming.
 

Wil je als school graag aan de slag met seksuele en relationele vorming, dan is er de mogelijkheid om een gratis workshop (vanaf acht deelnemers) ‘Lesgeven in de Liefde’ aan te vragen bij de GGD. Tijdens de workshop geven we tips en advies hoe leerkrachten het onderwerp Relaties en Seksualiteit met hun doelgroep bespreekbaar kunnen maken. We laten concrete lesmaterialen zien en bespreken casuïstiek.
Voor (aan)vragen kan je contact zoeken via seksenzo@ggdnog.nl of bellen naar 088 44 33 309.
 

Week van de Lentekriebels: Je lijf is van jou!

Contact

Bram Oonk

Bram Oonk is docent-onderzoeker op Iselinge Hogeschool. Hij is vakspecialist burgerschap en digitale geletterdheid en host van de podcast Het Schoolplein.

Bram Oonk

Hanne Geerdes

Hanna Geerdes is docent persoonlijk meesterschap en daarnaast vakspecialist seksuele en relationele vorming. 

Hanne Geerdes

Gerelateerde Producten