(Hoog)begaafdheid: Zijn en gezien worden

Datum van verschijnen: 13-07-2022

Op steeds meer scholen wordt aandacht geschonken aan (hoog)begaafde leerlingen. Een positieve ontwikkeling, aangezien de behoeften van (hoog)begaafde leerlingen vaak nog niet (h)erkend worden. De focus op de intelligentie van hoogbegaafde leerlingen verschuift naar een focus op zijnskenmerken van deze leerlingen. De werkplaats (hoog)begaafdheid deed hier onderzoek naar en ontwikkelde de website www.zijnengezienworden.nl. In deze aflevering vertellen docent-onderzoeker Melline Vooijs-Huiskamp en hoogbegaafdheidsspecialist Karin Weijers over de behoeften en zijnskenmerken van (hoog)begaafde leerlingen. Daarnaast vertelt (hoog)begaafde leerling Sis haar ervaringsverhaal, samen met haar moeder Elske.

(Hoog)begaafdheid: Zijn en gezien worden

Contact

Bram Oonk

Bram Oonk is docent-onderzoeker op Iselinge Hogeschool. Hij is vakspecialist burgerschap en digitale geletterdheid en host van de podcast Het Schoolplein.

Bram Oonk

Melline Vooijs-Huiskamp

Melline Vooijs-Huiskamp is docent-onderzoeker en specialist (hoog)begaafdheid op Iselinge Hogeschool. Daarnaast doet zij onderzoek in de Academische Werkplaats.

Melline Vooijs-Huiskamp

Karin Weijers

Karin Weijers is coach passend onderwijs en specialist (hoog)begaafdheid bij Paraat scholen.

Karin Weijers

Gerelateerde Producten