Van mens tot mens: over het samenwerken met ouders

Datum van verschijnen: 23-03-2024

Het samenwerken met ouders aan opvoeding in het (basis)onderwijs is niet per se een taak die past binnen het typische beroepsbeeld van de leerkracht. Toch is het een dagelijkse en belangrijke verantwoordelijkheid voor leerkrachten. Dit is niet alleen in het belang van het kind, maar ook in het belang van de ouder.

Niet zelden geven leerkrachten aan dat zij het samenwerken met ouders als een uitdaging ervaren. Om die reden heeft Mirjam Stroetinga promotieonderzoek gedaan naar het samenwerken met ouders in opvoedsituaties. Madeleine Streefkerk is een praktijkexpert op het gebied van ouderbetrokkenheid en samenwerking met ouders. In deze podcastaflevering proberen zij samen antwoord te geven op de uitdagende vragen over het samenwerken met ouders in de onderwijspraktijk.

Wil je meer leren (en luisteren) over het samenwerken met ouders? Luister dan zeker naar de podcastserie van Mirjam: 10 Minuten: Over samenwerken met ouders in het basisonderwijs: ⁠https://10minuten.buzzsprout.com/⁠

Van mens tot mens: over het samenwerken met ouders

Contact

Bram Oonk

Bram Oonk is docent-onderzoeker op Iselinge Hogeschool. Hij is vakspecialist burgerschap en ouderbetrokkenheid en host van de podcast Het Schoolplein.

Bram Oonk

Mirjam Stroetinga

Mirjam is onderzoeker op het gebied van samenwerken met ouders op de Marnix Academie.

Mirjam Stroetinga

Madeleine Streefkerk

Madeleine is ondersteuningscoach op een basisschool en daarnaast trainer bij OrthoConsult.

Madeleine Streefkerk

Gerelateerde Producten