Specialist Hoogbegaafdheid & Differentiatie

Specialist Hoogbegaafdheid & Differentiatie

De eenjarige opleiding Specialist hoogbegaafdheid en differentiatie (SHBD) geeft jou de handvatten om het verschil te maken voor het hoog- begaafde kind. Ontdek hoe je visie en beleid vormgeeft dat passend onderwijs aan het hoogbegaafde kind mogelijk maakt.

Tijdens de opleiding tot specialist hoogbegaafdheid en differentiatie voer je een praktijkgericht onder- zoek uit. Je leert een initiërende en stimulerende rol aan te nemen met betrekking tot hoogbegaafdheid in de school. Als specialist ben je het aanspreekpunt voor collega’s en ouders. Je takenpakket stem je af met directie en docententeam.

De opleiding is bedoeld voor leerkrachten (speciaal) basisonderwijs, intern begeleiders en directieleden.

Start: 1 keer per jaar

Flyer Brochure Schrijf je in

STAP-budget

Vraag jouw persoonlijke STAP-budget aan en ontvang tot €1000,- vergoeding van de overheid.

Maak het verschil voor het hoogbegaafde kind!

Informatie over de opleiding

Inhoud van de opleiding

We zoeken in de opleiding voortdurend de verbinding met de praktijk waarin je als specialist werkt. Hierdoor ontstaat maatwerk.

Opbouw

Tijdens de opleiding zijn er drie opties om je verder te verdiepen. Je maakt een keuze uit:

  • Beleidsplanroute: het schrijven van een beleidsplan voor de school/het bestuur;
  • Losse opdrachten route: het op onderbouwde wijze aan de slag gaat met leerlingen/collega’s in je eigen praktijk in relatie tot het beleid/de visie van de school;
  • Onderzoeksroute: het onder- zoeksmatig uitdiepen van een onderwerp naar keuze in relatie tot het beleid/de visie van de school.

Doelgroep

Leerkracht Schoolleider

Type opleiding

Post-hbo opleiding

Toetsing

Aan het einde van de opleiding lever je een ‘meesterstuk’ in met hierin de opdrachten waar aan je hebt gewerkt en de aanbevelingen m.b.t. verandering/ kwaliteitszorg HBD op school.
Tevens wordt er een casus gegeven die je op met behulp van je opgedane kennis en de literatuur op papier bespreekt en inlevert.

Certificaat/diploma

Na afronding ontvang je het officieel erkende post-hbo-diploma specialist hoogbegaafdheid en differentiatie van het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) en word je ingeschreven in het Abituriëntenregister.

Instroomeisen en geschiktheid

Praktische informatie

Studieduur

1 jaar - 12 bijeenkomsten

Studiebelasting

350 uur

Planning

Verwachte start september 2023

Prijs

Voor professionals €2400,-
Voor studenten Iselinge Hogeschool €1200,- 

Download(s)