Pedagogische relatiekaarten: handvatten voor de verbinding met het kind

Deze kaartenset stimuleert de educatieve professional om relatiegebaren aan kinderen te geven en de relatie tussen educatieve professional en kinderen te stimuleren of te behouden. Het product bestaat uit 20 verschillende kaartjes. Op ieder kaartje staat een 'doel van de dag', een 'doel van de week' of een 'tip' die toepasbaar is in de praktijk. De tips gaan over het bevorderen van de communicatie, het communiceren bij taalachterstanden en bij autisme. Educatieve professionals kunnen deze kaartjes aan het begin van de dag of week als doel voor zichzelf stellen. Door het product worden ze zich bewust van de mate waarin ze relatiegebaren geven en een relatie kunnen bevorderen.

We kennen het allemaal wel eens; je zit met je handen in het haar en je weet even niet hoe je de situatie tussen jou als professional en het kind op kunt lossen. Deze kaartjes kunnen jou helpen om op een kalme en vastberaden manier te handelen.

  • Kies een kaartje uit.
  • Bedenk hoe je aan het doel gaat werken en wie of wat je daarbij nodig hebt.
  • Aan de slag!
  • Aan het einde van de periode evalueer je het doel voor jezelf en kies je eventueel een nieuw kaartje uit.

Deze kaartjes kunnen jou als professional helpen om te investeren in de relatie met het kind of deze weten te behouden. Je stelt voor jezelf aan het begin van de dag het doel en je wil deze aan het einde van de dag hebben behaald. Hoe jij dat doel wil gaan behalen bepaal je zelf. Merk je aan jezelf dat je er liever twee dagen over doet, neem die tijd dan gerust.

Deze kaartjes kunnen jou als professional helpen om te investeren in de relatie met het kind of deze weten te behouden. Je stelt voor jezelf aan het begin van de week het doel en wil deze aan het einde van de week hebben behaald. Hoe jij dat doel wil gaan behalen bepaal je zelf. Merk je aan jezelf dat je er liever langer dan een week over doet, neem die tijd dan gerust.

Deze kaartjes kunnen jou als professional helpen om de communicatie tussen jou en het kind te bevorderen. Communicatie is erg belangrijk; zowel verbaal als non-verbaal. Je kunt deze kaartjes voor jezelf zowel als ‘doel van de dag’ als ‘doel van de week’ opstellen. Jij kiest zelf welk tijdsbestek bij jou past en hoe je dat aan gaat vliegen.

Deze kaartjes kunnen jou als professional helpen om de communicatie tussen jou en het kind met een (mogelijke) taalachterstand te bevorderen. Communicatie is erg belangrijk; zowel verbaal als non-verbaal. Je kunt deze kaartjes voor jezelf zowel als ‘doel van de dag’ als ‘doel van de week’ opstellen. Jij kiest zelf welk tijdsbestek bij jou past en hoe je dat aan gaat vliegen.

Deze kaartjes kunnen jou als professional helpen om de communicatie tussen jou en het kind met autisme te bevorderen. Communicatie is erg belangrijk; zowel verbaal als non-verbaal. Je kunt deze kaartjes voor jezelf zowel als ‘doel van de dag’ als ‘doel van de week’ opstellen. Jij kiest zelf welk tijdsbestek bij jou past en hoe je dat aan gaat vliegen.

Wil je deze kaartenset in hard-copy ontvangen? De kaartenset is verkrijgbaar voor €5,00 exclusief verzendkosten.

Bestel de kaartenset via onze webwinkel

Deze kaartenset is gemaakt door Noa Meerdink en Renske Jansen in het kader van hun minor 'gezag vanuit verbinding'. 

De kaartenset is verkrijgbaar voor €5,00 exclusief verzendkosten.

Download de kaartenset