Keuzegids hbo 2022: Iselinge Hogeschool voor 5e keer pabo-topopleiding en nu ook beste van NL met Ad-PEP

07-10-2021

“Vijf keer op rij het predicaat Topopleiding krijgen, dat is echt geweldig”, zegt directeur-bestuurder Anne-Marie Haanstra van Iselinge Hogeschool. “En nu niet alleen voor onze pabo-opleiding, maar ook voor onze jonge opleiding Ad-PEP. Dat is een extra compliment. Niet alleen voor al onze docenten en begeleiders, maar zeker ook voor de bijna 100 opleidingsscholen in de Achterhoek en Liemers waar onze studenten al vanaf jaar één stagelopen en zich ontwikkelen.”

Dat de Ad-PEP (afkorting van associate degree Pedagogisch Educatief Professional) zich de beste van Nederland mag noemen, is voor een groot deel te danken aan de hoge beoordeling van de studenten. Studentoordelen bepalen namelijk voor 75% de eindbeoordeling voor een opleiding. Jai Lensink, pas afgestudeerd aan Iselinge Hogeschool: “Ik vind de opleiding supertof en raad het iedereen aan. Ik ben gegroeid in mijn werk en heb nu meer verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. De docenten zijn betrokken en toegankelijk. Ze geven je goede begeleiding en veel vertrouwen.”

De scores en ranglijsten in de jaarlijkse keuzegids hbo komen tot stand door prestatiecijfers en studentenoordelen te meten. De studentenoordelen wegen voor 75% en zijn gebaseerd op resultaten uit de Nationale Studenten Enquête (NSE) die studenten jaarlijks invullen. Meer informatie over de Keuzegids hbo 2022 is te vinden op www.keuzegids.nl