Cursusdag eerste hulp bij nieuwkomers

Sta je voor de prachtige uitdaging om nieuwkomers in je klas te verwelkomen? 
Wil je hen de best mogelijke start geven in hun nieuwe thuis? 
Kom naar de cursusdag eerste hulp bij nieuwkomers.

Of het nu gaat om kinderen die gevlucht zijn, uit andere landen komen of speciale behoeften hebben, wij voorzien je van de tools en inzichten die je nodig hebt.

Samen zullen we de volgende onderwerpen verkennen:

  • Taal en Woordenschatverwerving: Leer effectieve technieken om NT2-leerlingen te helpen communiceren en de Nederlandse taal te omarmen.
  • Vakdidactiek: Ontdek innovatieve manieren om curriculuminhoud toegankelijk te maken en leerlingen te betrekken, ongeacht hun achtergrond. 
  • Traumasensitief lesgeven: Leer hoe je een veilige en ondersteunende omgeving kunt creëren, vooral voor kinderen die traumatische ervaringen hebben gehad.
  • Diversiteit: Omarm en vier culturele diversiteit in je klas, en leer hoe dit kan bijdragen aan een verrijkte leeromgeving.
  • Inrichten van een Taalrijke Klas: Ontdek praktische tips om je klasruimte aan te passen voor optimaal leren en inclusie.
  • Ouderbetrokkenheid: Leer hoe je ouders en verzorgers kunt betrekken bij het leerproces van hun kind, en zo een sterk partnerschap opbouwen.

Praktische informatie

Prijs
Prijs €290,- inclusief lunch en bewijs van deelname.
Studenten van Iselinge Hogeschool die in het laatste jaar van hun studie zitten mogen zich ook aanmelden en ontvangen 50% korting.

Datum
Woensdag 17 januari

Tijd
Inloop 9.15
Van 9.30 uur tot 16.00 uur

Plaats
Iselinge Hogeschool, Doetinchem

Vragen?
Contactpersoon Pascal Tijdink
Mail naar llo@iselinge.nl.

De cursus gaat door bij voldoende aanmeldingen.

Ik heb nu concrete tools om mijn lessen toegankelijker te maken, rekening houdend met de achtergrond van mijn leerlingen. Dit verrijkt niet alleen hun ervaring, maar ook mijn eigen lesgeven.