Leer voor je leven

Pedagogisch Educatief Professional

Voor de start van deze opleiding (6 februari 2019) zijn er geen voorlichtingsacitiviteiten meer gepland. Twijfel je of je wilt beginnen en heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen via info@iselinge.nl. Tijdens de open dag op 9 februari verzorgen we wel voorlichtingsrondes voor de ad-opleiding. Je kunt hieraan deelnemen als je volgend jaar wilt starten.  

De ad Pedagogisch Educatief Professional is een tweejarige hbo-opleiding in deeltijd. Het gaat om een opleiding op niveau 5, die qua moeilijkheidsgraad tussen mbo-4 en een hbo-bachelor in zit. Je combineert de opleiding met een relevante baan of stage, zodat theorie en praktijk elkaar versterken. 

Je wordt een professional die kennis heeft over de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 14 jaar, pedagogisch-didactisch onderlegd is, maar ook beleid kan implementeren, kennis heeft van wet- en regelgeving, partijen bijeenbrengt en collega’s coacht. Dit alles om samen het ideale ontwikkelingsklimaat te creëren voor kinderen.

Integrale kindcentra (IKC’s) en kinderopvangorganisaties zijn vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van het studieprogramma. De opleiding sluit daardoor uitstekend aan op wat jouw (toekomstige) werkgever nodig heeft. Gezien de lerarentekorten op scholen en de nieuwe opleidingseisen in de kinderopvang maakt een opleiding op niveau 5 je bovendien extra interessant voor organisaties.

Feiten over de opleiding

Duur opleiding:

2 jaar

Studielast:

8 uur college, 16 uur relevant werk of stage en 16 uur zelfstudie per week

Vooropleiding:

mbo-4-diploma, vwo of havo of via 21+-regeling

Lessen:

woensdagmiddag en woensdagavond (van 14.30 tot 21.30 uur)

Start:

februari 2019

Je bent breed inzetbaar in Integrale Kindcentra (IKC’s), het onderwijs, de kinderopvang en de jeugdzorg. Jij kunt de verbinding maken tussen een kinderdagverblijf en een basisschool, of tussen de jeugdzorg en het onderwijs. 

Bekijk de presentatie voor een samenvatting.
Bekijk de brochure.

Als pedagogische educatief professional werk jij bijvoorbeeld als:
• verbindende schakel tussen school en naschoolse opvang;
• coach/adviseur of voortrekker in de kinderopvang;
• ontwikkelaar en aanjager van thema’s in een IKC;
• probleemoplosser in een school of wijkteam voor kinderen en jongeren.

De ad-opleiding wordt in nauwe samenwerking met het werkveld en het Graafschapcollege ontwikkeld en biedt goede kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Onderstaand filmpje geeft een kijkje in één van onze betrokken IKC's:

IKC de Bosmark from Judith Kuiten on Vimeo.

Wil jij op de hoogte gehouden worden over de ad-opleiding. Laat dan in onderstaand formulier jouw gegevens achter. 

Deel deze pagina op Google Plus Connect via LinkedIn