Startersbijeenkomst

Ben jij vierdejaars Pabo studenten of de afgelopen drie jaar gestart met werken in het educatieve domein? Kom dan naar de startersbijeenkomst!

Voor het studiejaar 24/25 staan de startersbijeenkomsten gepland op:
- 19 november 2024 
- 27 maart 2025 

Door weer even terug te gaan naar Iselinge Hogeschool kom je uit de waan van de dag en krijg je inspiratie voor jouw werk als leerkracht, onderwijsassistent, leerkrachtondersteuner of pedagogisch beleidsmedewerker/coach. Je komt in contact met andere startende mensen die actief zijn in het educatieve domein uit Oost-Gelderland. Daarnaast biedt de startersbijeenkomst iedere keer weer verschillende workshops die jij direct kunt toepassen in jouw onderwijspraktijk. 

Programma

15:00 uur inloop
15:10 uur opening  
15.15 uur Workshop (deel 1)  
16:00 uur Soep en ontmoeting 
16.15 uur Workshop (deel 2) 
17.00 uur Einde workshops en naar huis. 

De startersbijeenkomst is een initiatief van interprofessioneel samen opleiden en profesionaliseren. 

Directe instructie/EDI

- Tijdens deze workshop krijg je informatie over het Expliciete Directe Instructie (EDI) en ontdek je hoe je dit effectief kunt toepassen tijdens jouw lessen. Deze workshops biedt jou praktische oefeningen, bruikbare tips en relevante inzichten die direct toepasbaar zijn in jouw lespraktijk. Of je nu wel of geen ervaring hebt met EDI voor iedereen is deze workshop geschikt. 

De onderwijsinspectie

Tijdens deze workshop krijg je een diepgaand begrip van de doelen, processen en verwachtingen van inspectiebezoeken, zodat je precies weet wat er van je wordt verwacht. Vervolgens delen we concrete tips en adviezen om je optimaal voor te bereiden op inspectiebezoeken en eventuele uitdagingen. Daarnaast krijg je inzicht in de belangrijkste aandachtspunten en criteria die door inspecteurs worden gehanteerd, zodat je kunt focussen op wat echt belangrijk is.

Autisme

Leer de kernkenmerken van autisme kennen, hoor persoonlijke ervaringsverhalen, en ontdek effectieve communicatie- en ondersteuningsstrategieën om kinderen met autisme beter te begeleiden. Tijdens de workshop wordt dieper ingegaan op de ondersteuningsbehoefte van kinderen die kenmerken van autisme vertonen. 

Timemanagement

Als starter in het educatieve domein komt er van alles op je af. Tijdens deze workshops krijg je tips en tools om jouw tijd efficient in te delen. Tijdens de workshop is er ook ruimte om van- en met elkaar te leren. 

Terugblik startersbijeenkomst 26-3-2024

Uit de workshop neem ik mee naar mijn praktijk:
dat ik kinderen eerst even zelf ga laten nadenken over een oplossing.