Van 2 tot 6 oktober vieren we de jaarlijks terugkerende week van de educatieve professional. Wij vinden dat alle (aankomende) professionals die werken in de kinderopvang, onderwijs en jeugdzorg het verdienen om in het zonnetje gezet te worden en daarom reserveren wij samen met het Graafschap College een hele week voor betekenisvolle en leuke activiteiten. Vier jij het met ons mee?

Weekprogramma

Maandag 2 oktober

  • Weekopening live op Iselinge Hogeschool en te volgen op instagram via @iselinge

Dinsdag 3 oktober

Woensdag 4 oktober

Donderdag 5 oktober

Vrijdag 6 oktober

Dynamische schooldag

Dinsdag 3 oktober 2023

De dynamische schooldag is een schooldag waarbij zittend leren en bewegen regelmatig afgewisseld worden. Sport-ID organiseert op Iselinge Hogeschool een studiemiddag vol inspirerende workshops van o.a. meester Sander en sportmeester Kevin. 

- GECANCELD - Symposium: De digitale generatie

Dinsdag 3 oktober (LET OP: GECANCELD)

Met een keynote van technofilosoof Rens van der Vorst

Hoe kunnen educatieve professionals samenwerken aan een omgeving die kinderen voorbereidt op de uitdagingen en kansen van de digitale wereld. Dit inspirerende symposium brengt experts samen, waaronder de keynotespeaker Rens van der Vorst, om te bespreken hoe educatieve professionals de digitale veranderingen kunnen omarmen en hun leerlingen kunnen voorbereiden op een succesvolle toekomst. We zullen (praktische) inzichten delen, innovatieve benaderingen bespreken en succesverhalen uitwisselen.

Kennissessies

Woensdag 4 oktober

In korte tijd bijgepraat worden door een expert in een specifiek onderdeel van het educatieve en/of pedagogische vakgebied? Volg op 4 oktober een van de inspirerende kennissessie zoals:

- rouwverwerking bij kinderen
- muziek op schoot 0-4 jarigen
- ChatGPT
- Venieuwingsonderwijs
- NT2

Klik op de button hieronder voor een overzicht van alle kennissessies

Meer muziek in de klas

4 oktober

Op woensdagmiddag vieren we de Dag van het MuziekopleidersAkkoord. Er is een mooi programma in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle, voor (aankomend) educatieve professionals, lerarenopleiders, managers en directeuren.  Tijden en meer informatie over het programma volgen na de zomervakantie.

Iselinge Hogeschool viert deze dag met het (digitale) IselingeMuziekplein. 

Het onderwijsgesprek

5 oktober

Op de dag van de leerkracht vieren we het prachtige vak van leraar met een speciale editie van Het Onderwijsgesprek in het Amphion. We zijn van plan er een feestelijke avond van te maken, waar iedereen vol energie en trots op zijn werk vandaan komt. Het onderwijsgesprek is ‘edutainment’ voor onderwijsprofessionals: van leerkrachten en docenten tot bestuurders, van PO tot hbo. 

Voorafgaand aan het onderwijsgesprek is er een gezamenlijke maaltijd voor medewerkers van het Graafschap College en Iselinge Hogeschool. 

Communicatie

Help jij mee om meer bekendheid te geven aan de week van de educatieve professional? Download hier de digitale communicatiematerialen. Wil je fysieke materialen zoals een banner of poster ontvangen. Mail dan naar communicatie@iselinge.nl. 

De week van de educatieve professional wordt georganiseerd door: