Leer voor je leven

Smart Industry: toekomst in de maak

Achterhoekse bedrijven zetten in op een nieuwe beweging: Smart Industry. Dat is niet zo gek, want informatie- en communicatietechnologie kunnen veel betekenen voor de processen in allerlei organisaties. Kinderen groeien daar van nature mee op en zien allerlei kansen. Het is ons doel daarom in het onderwijs al vroeg te beginnen met programmeren en ondernemerschap. Wij geven daar invulling aan met onderzoekend en ontwerpend leren.

Voortgezet onderwijs

Wij zouden het fantastisch vinden om samen met uw leerlingen een ontmoeting te organiseren voor kinderen. Wat is ons idee? Studenten van de pabo en docenten van de pabo gaan met uw groep leerlingen aan de slag rondom het thema ‘informatie- en communicatietechnologie’. Op uw school wordt het thema voorbereid, worden activiteiten bedacht en getest. Daarvoor zijn twee lessen nodig. Daarna wordt onder leiding van uw leerlingen door kinderen gewerkt aan een innovatieve vraag van een bedrijf in de maakindustrie. 

Het doel van dit project is dat leerlingen gemotiveerd raken om hun informatie- en communicatievaardigheden in te zetten voor de maakindustrie. Door stil te staan bij eigen mogelijkheden en daarbij ondernemend te acteren richting kinderen is er sprake van win-win: de leerling moet wel ondernemen en communiceren, omdat er kinderen bij betrokken zijn. Door de inzet van die kinderen zullen ze zelf metacognitief bezig zijn. Daar is onze begeleiding op gericht.

SmartHub Achterhoek

Bron film: www.smarthub.nl.

Deel deze pagina op Google Plus Connect via LinkedIn